Εισαγωγή στο Scratch

Στόχοι μαθήματος Ολοκληρώνοντας το μάθημα αυτό θα πρέπει:
  • θα γνωρίσετε τι είναι προγραμματισμός και τι γλώσσα προγραμματισμού
  • θα έρθετε σε μία πρώτη επαφή με το Scratch και θα δείτε έργα που έχουν υλοποιηθεί με αυτό
  • θα δημιουργήσετε λογαριασμό στο http://scratch.mit.edu
Στόχοι μαθήματος Προσοχή! Από τις 13/2, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο Scratch, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση email σας . Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα email από το Scratch. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που θα βρείτε μέσα στο μήνυμα. Αν δεν βρείτε το email επιβεβαίωσης, ελέγξτε στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Στη συνέχεια δείτε εδώ: http://goo.gl/ATgSr7 έναν πολύ σύντομο οδηγό του Scratch φτιαγμένο σε Scratch!

Επίσης επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε έργα που έχουν δημιουργηθεί στο Scratch: 

Δραστηριότητα

Για κάθε χρήστη που έχει λογαριασμό στο http://scratch.mit.edu υπάρχει μία σελίδα με το προφίλ του, ακριβώς όπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το προφίλ αυτό βρίσκεται στη διεύθυνση http://scratch.mit.edu/users/το_όνομα_χρήστη. Για παράδειγμα το προφίλ του χρήστη scratch4teachers  βρίσκεται  στη διεύθυνση:  http://scratch.mit.edu/users/scratch4teachers  

Εφόσον έχετε γραφτεί στο http://scratch.mit.edu βρείτε την δική σας σελίδα προφίλ, συμπληρώστε μερικές πληροφορίες σχετικές με εσάς και βάλτε μια όμορφη εικόνα για το προφίλ.

Σημ . Ίσως να χρειαστεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό (αν δεν το έχετε κάνει ήδη): πατήστε πάνω δεξιά το κουμπάκι "Σύνδεση" και δώστε τα στοιχεία (όνομα χρήστη και κωδικό) που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας.

Χώρος Συζητήσεων